فن بیان جذاب امروزه به محبوب ترین هنر تبدیل شده است و در همه اشکال اجتماعی، اقتصادی، اینترنتی و ارتباطات جمعی قابل مشاهده است. در این مقاله به برخی از سوالات دانش آموزان پاسخ می دهیم.
درآمد ناشر
هر فردی که به مهارت های اسپیکینگ تسلط داشته باشد، می تواند مشتریان زیادی را جذب کند و با تولید محتوای صوتی حرفه ای، شهرت، درآمد و اعتبار قابل توجهی به دست آورد. سفارشات صوتی حوزه های مختلفی از جمله دوبله، گویندگی تجاری و غیرتجاری، تلفن گویا، کتاب های صوتی، پادکست و غیره را پوشش می دهد.
درآمد سخنرانان به کیفیت کار آنها بستگی دارد. خلاقیت؛ مهارت های ارائه و بازاریابی؛ این به طور مستقیم به ضبط کننده های تخصصی و مقدار سفارش و غیره بستگی دارد.
چگونه وارد حوزه پخش شوم؟
ورود به عرصه پردازش صدا و اجرای صدا مستلزم دانش پایه ای از جمله کسب دانش پایه از تاریخچه اجرای صدا، شناخت و قدردانی از آثار پیشکسوتان هنری، یادگیری راهکارهای اساسی برای تقویت مهارت های گفتاری و اجرای صدا و تقویت درک تاریخچه اجرای صدا مخاطب و یادگیری، آشنایی با سینما، موسیقی و طبیعت و ...
صحیح ترین راه، شناسایی مطالعات تخصصی است و با ثبت نام در دوره آموزشی گفتار زیر نظر اساتید این حرفه، مهارت های گفتاری را گام به گام یاد می گیرید و با انجام تمرینات اولیه و دریافت راهنمایی از اساتید مجرب، مهارت های خود را ارتقا می دهید.
چگونه وارد پخش رادیویی شویم؟
دنیای صدا و گفتار وسیع است و ژانرهای مختلفی را در بر می گیرد. گویندگان معمولاً در یک یا دو ژانر تخصص دارند یا استعداد خاصی در یک ژانر خاص نشان می دهند. پخش رادیو به مهارت و استعداد خاصی نیاز دارد.
معمولاً آزمون شفاهی تأیید می کند که فرد مهارت های لازم برای صحبت در رادیو را دارد یا اینکه باید کارها و تمرین های خاصی را انجام دهد. گوینده رادیو دارای صدای رسا، مهارت های بیانی عالی، توانایی تولید تن های مختلف، سطح بالایی از بداهه نوازی، توانایی کنترل احساسات و غیره است.
تست اسپیکینگ چطور؟
استودیو ساینا یکی از معتبرترین استودیوهای کشور فعال در زمینه آموزش گفتار در بازه زمانی مشخص فراخوان آزمون گفتار را اعلام می کند. علاقه مندان به اسپیکینگ می توانند با ثبت نام و حضور در استودیوی حرفه ای ساینا، با شرکت در آزمون زیر نظر اساتید مجرب اسپیکینگ، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، در مورد صدا و مهارت خود بیشتر بشناسند، ژانر مناسب و ست را انتخاب کنند. اهداف درست به طور معمول، در طول آزمون اسپیکینگ، متون مختلفی به دانشآموزان ارائه میشود که شامل چالشهای مختلف گفتاری و صداپیشگی است.
یادداشت های تمرینی صحبت کردن
در زیر متن هایی آورده شده است که می توانید بسته به هدف خود (تقویت صدای صدا، ایجاد لحن های مختلف و همچنین تقویت روش بیان و ...) از آنها استفاده کنید.
دانش آموزان به دنبال پاسخی برای این سوال هستند که چگونه صدای گفتاری داشته باشیم. تمرین مستمر و کسب تجربه بهترین پاسخ به این سوال است. حنجره نیز مانند سایر ماهیچه های بدن، هر چه بیشتر ورزش کند و صدایی دلپذیرتر و پخته تر داشته باشد، بهتر عمل می کند.
توصیه می کنیم هنگام اجرای هر درس صدای خود را ضبط کنید تا بتوانید چند اجرا را مقایسه کنید، پیشرفت خود را اندازه گیری کنید و نقاط ضعف را شناسایی کنید. در واقع شما با مقایسه صدایتان خود را قضاوت می کنید. هر چه بیشتر بازی کنید و ورزش کنید، پیشرفت شما سریعتر خواهد بود.
دروس تقویت فن بیان، تلفظ حروف، کاهش احتمال کف زدن، گرم کردن زبان و حنجره:
سه حبه سیر، سه شیشه سیر
ششلیک شیشلک، شیشلک شیشلک
دست هایش را پاک کرد
شش قوطی نعناع، شش هزار
در شمس آباد شیخ شمسعلی سه قوطی سوپ نوشید